Huipputiimi

Olen ollut mukana jos minkälaisessa projektissa ja voin varmuudella sanoa ainakin kolme asiaa. Hankalimpien yhteistyökumppaneiden top-3 lista on seuraava. Ykkösenä kokit, toisena muusikot ja kolmantena pienyrittäjät.

Tärkeintä tiimeissä on muuten aina tuote. Jos esittäisin kysymyksen, että kiinnostaako sinua myyntityö, niin ensimmäinen vastaus olisi todennäköisesti ei. Tämä johtuu siitä, että ensimmäinen asia, jota ajattelet kun puhun myymisestä on se hetki kun lempisarja keskeytyy ja linjoilla joku kyselee, että minkälaiset bokserit lähetetään?

Jos taas kysyisin, että haluaisitko saada liksaa siitä, että myyt vaikkapa lempibändiäsi, niin kiljuisit varmasti riemusta ja myisit mielelläsi. Siksi tuote on tärkein. Aina.

Tuotteen jälkeen tulee tiimi ja tiimissä tärkeintä on derekrytointi. Ei ole mitään järkeä pitää mukana ihmisiä, joita projekti ei kiinnosta. Se projekti on ihan tarpeeksi turhauttava muutenkin.

Kun taustalla on oikea tuote ja edessä oikeat ihmiset, niin seuraavaksi kannattaa luottaa vaistoon. Antaa sellaisten ihmisten, jotka luontaisestikin tekevät yhteistyötä, tehdä sitä lisää. Parasta mitä tiimin johtaja voi tehdä, on pysyä pois tekemisen tieltä.

Hyvällä tiimillä ja huipputiimillä on lopulta vain pieni, mutta ratkaiseva ero. Huipputiimin jäsenillä on krooninen alemmuudentunne toisiaan kohtaan. Huipputiimissä jokainen kokee, että oma osaaminen ei aivan riitä ja siksi venytään aina ihan vähän enemmän. Kun neljä ihmistä ylittää jatkuvasti prosentilla sen mitä vaadittaisiin, niin siitä syntyy aika paljon korkoa.

Stormauksesta sanon sen verran, että jos sitä ydinryhmää ei ruokita parilla pizzalla, niin sitten siinä on liikaa ihmisiä.

RSS
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + 1 =